Undgå sexchikane ved arbejde med lufthæveboring

Undgå sexchikane ved arbejde med lufthæveboring

Trods disse moderne tider, vi lever i, så kan man stadig opleve sådan et uheldigt fænomen som sexchikane i vidt forskellige brancher.

Det kan være alt fra dem, hvor stedet er kendt for at have en lettere hård jargon såsom ved autoværksteder, til restaurationsbranchen, advokatkontorer og helt hen til der, hvor man arbejder med lufthæveboring.

Et sted, hvor man arbejder med lufthæveboring, er blandt andet ved a-hoejfeldt.dk. Her skal vi lige notere, at vi ikke kender til eksempler med sexchikane os dem, men at vi blot vil fremhæve, hvor man kan støde på den slags typer af arbejde, hvis du aldrig har hørt om det før.

Men vores tanke er, at sexchikane egentlig ikke finder sted, fordi man gerne vil lave forskelsbehandling af kønnene, men at der ligger andre ting til grund for, at sexchikane kan forekommer, som også hører vores urinstinker til.

En måde at skabe forbindelse mellem mennesker på er ved at drille dem, og det gør man både blandt de samme køn og på tværs af disse.

Det er bare en måde for at sige, at man gerne vil i kontakt til en anden person og for at vise, at man ikke er ude på ballade, men at man gerne vil skabe en forbindelse mellem hinanden.

Se det blot blandt mennesker, der smålltalker: de griner faktisk mere sammen, end man lige tror, og det er for at vise, at man har paraderne nede og ikke er til fare for andre.

Problemet med sexchikane opstår så også, når man fejlfortolker andre personers signaler.

Specielt mænd er gode til at overfortolke komplimenter, smil og uskyldige berøringer som en åben invitation til, at man gerne vil noget mere end bare at snakke sammen, selvom det var den bagvedliggende intention.

Især hvis man er samlet under mere uformelle situationer, kan de misforståelser opstå.

Løsninger er at være åben omkring, hvad man oplever og ikke tillade at ens grænser overtrædes – om der så er nedfældet en politik for den slags opførsel eller ej.