Skift bilrude - men hvor tit?

Skift bilrude – men hvor tit?

Som det første burde det være indlysende, at man ikke skal udskifte en bilrude, hvis der ikke er noget galt med den – men “galt” kan jo betyde flere ting.

For de fleste vil nok tænke på sådan noget med, at forruden er gået i stykker grundet stenslag eller sprækker af større eller mindre art, så selv hvis man kan se ud af ruden endnu, så skal man måske have den udskiftet snart, inden problemerne vokser sig større, så man ikke kan se ud af den.

Nogle problemer kan dog fikses på ruden i sig selv, så man ikke behøver udskifte den, hvilket kan dreje sig om nogle typer af stenslag, som man kan ordne på ruden, mens den sidder fast, og andre gange skal man måske have den ud.

Men det kan jo også handle om, at man vil have en anden type af forrude i ens bil, som måske kan være noget, man ikke kan gøre anderledes på bilruden i sig selv.

Måske vil man have en rude med mere toning i sig, eller man vil have en panseret rude – det hører man da om – eller en helt anden form for rude, selvom der ikke er noget i vejen med den, man har i nu, men at man bare gerne vil udskifte ruden med en anderledes type.

Hvis man vælger dette, så skal man huske på, at det er op til en selv, at disse ændringer ikke kommer på kant med loven eller er ulovlige at have monteret.

Det er ikke udskifterens eller mekanikerens ansvar at vide dette, selvom det kan være en god tjeneste at yde at fortælle, at man ikke vil gøre dette eller anbefale det, fordi det kan være forbudt – også selvom man mister den fortjeneste; men så er et bedre ry trods alt bedre.

Skal forruden skiftes, så kan det gøres hos https://bilglas.dk/vi-tilbyder/forrude/