Skal man smide alt ens skoleudstyr ud efter brug?

08 February 2021
Anders Lundtang Hansen

YES! Der var næsten ikke noget bedre, end når skoleåret var slut, og man endelig skulle et klassetrin op, så man følte sig mere som de store i skolen.

På et tidspunkt var der ikke flere klassetrin at komme videre opad, og så var det med at finde ud af, hvad man så skulle med sit liv.

Men man kunne jo altid starte med at kigge på det, der lige er slut og ligger bag en: Alt ens gamle skoleudstyr.

Når du skal til at læse videre, så køber du da det nye fra https://laerershoppen.dk/undervisning/ , hvis du skal arbejde med at undervise.

Men som gammel elev ligger du så nu inde med noget skoleudstyr, der allerede var begyndt at være for gammelt for nogle år siden, så det kan næppe gå i arv.

Noget af det er så mølædt, at det kun kan bruges til at smide ud, og så er der skolebøger, der skal leveres retur.

Men hvad med resten?

Er der nostalgi i det skoleudstyr?

Der var ikke mange penge at gøre godt med derhjemme, så din skoletaske, penalhus med videre er bevaret gennem mange år og har tjent dig godt, men nu er der ingen grund til at tjene mere, da du nok næppe kan bruge det, hvor du skal læse videre.

Meget af det skal i hvert fald udskiftes, før det er gangbart igen.

Og egentlig var du ikke den store fan af folkeskolen, så det er jo meget rart at kunne lægge det bag sig, nu hvor du føler dig som en halvvoksen.

Men før du smider det hele ud, skal du tænke på, at når det først er gjort, så kan du ikke gøre det om.

Måske vil du savne at have nogle håndgribelige minder fra folkeskolen?

Ellers vil dine forældre og bedsteforældre måske gerne have noget af det, inden du overvejer at kassere det, for at have dem som minder om din skoletid.