Hvad man kan bruge epoxy resin til?

07 January 2021
Sara Mortensen

Epoxy resin er et helt specielt produkt. Det er et produkt, som mange bruger til både store og små projekter. Læs med her og bliv klogere på, hvad epoxy resin er for en størrelse, og hvad du egentlig kan bruge det til.

Epoxy resin er et plastlignende to komponent produkt. Du kan dele resin og epoxy op i to kategorier for sig. Epoxy er en meget hård og stærk superlim, som kan binde stort set alting sammen. Resin betyder harpiks på engelsk, og minder også utroligt meget om harpiks.

Resin er dog lavet kemisk og ikke naturligt ligesom harpiks. Man kan tilsætte farve til resin, så den klare og gennemsigtige farve kan få alverdens flotte farver frem i det valgte materiale. 

Epoxy resin er et mirakelmiddel til din båd

Hvis du er bådejer, så ved du formentlig allerede hvor meget vedligeholdelse og arbejde det kræver at holde en båd pæn. Der er alverdens knaster, revner og skrammer på en båd, som altid kan trænge til en kærlig hånd.

Epoxy resin er et mirakelmiddel mod netop dette. Rigtig mange bådejere bruger epoxy resin til at reparere deres båd med. Du kan meget hurtigt forvandle din båd, så den ser splinterny ud igen. Epoxy resin går ind og lapper alle revner og skrammer, og giver det et flot finish. 

Brug epoxy resin til både store og små projekter i hverdagen

Epoxy resin kan bruges på stort set alle materialer. Det kan bruges til smykker, møbler, metal, træ, beton, plankeborde og meget mere. Det er næsten kun fantasien der sætter grænser for, hvad du kan udrette med epoxy resin.

Mange sælger i dag smukke plankeborde, hvor plankerne er bundet sammen med epoxy resin. Det er en nem måde at få et bord til at se rigtig smukt ud.

Epoxy resin er kort fortalt et produkt, som kan bruges til stort set alting. Hvis du er i tvivl om hvordan du skal anvende det, og om du kan anvende det til det du ønsker, så prøv altid at kontakt en forhandler inden du kaster dig ud i det, så du er klædt godt på til arbejdet.