Den afgørende tinglysning af skødet

26 October 2020
Lotte Hindsberg

Når du eller i skal købe en ny bolig, er det ofte en af de største økonomiske beslutninger i vil tage i løbet af jeres liv. De forkerte beslutninger kan derfor koste dyrt. Både på det personlige som det økonomiske plan. Derfor giver det god mening at få en boligadvokat med indover de forskellige faser i købsprocessen.

En boligadvokat er en jurist med speciale i bolighandel. Lige fra det tidspunkt i kigger på bolig til at i har købt en og skødet skal tinglyses. Tinglysningen er købers bevis på at boligen er deres. Du kan læse mere her om tinglysningsprocessen https://eboligadvokat.dk/tinglysning/.

Skal i skilles

Hvis i som par, gift eller som samlevere tidligere har købt en bolig sammen, men har besluttet at gå hver til sit er der flere muligheder i forhold til boligen. I kan sælge den og finde hver jeres nye bolig. I andre situationer ønsker den ene af jer at købe den anden ud. I det sidste tilfælde skal der laves et nyt skøde, som ofte går under navnet skilsmisseskødet. 

Lige som ved et almindeligt boligkøb foregår en tinglysning i dag digitalt og skødet underskrives ved hjælp af NemId. 

Inden tinglysningen

Ingen i kommer så langt at i skal have lavet et skøde og få det tinglyst er der en lang proces, hvor i både har været ude og kigge på boliger, snakket med banken og forhandlet med sælger og måske også ejendomsmægler. I alle de forskellige faser kan du med fordel få råd og vejledning af din boligadvokat.

Det er råd og vejledning, der i sidste ende ikke alene, kan have betydning for hvilken bolig du ender med at købe, men også at du kan spare en masse penge på dit boligkøb. Penge der i stedet kan bruges på at forbedre din bolig eller køb af nye møbler.